Blog

Bliv røgfri og spar penge

Vi ved alle godt at rygning er dårligt for os. Der er dog stadig en stigende del af befolkningen som ryger dagligt, og har svært ved at stoppe igen. Det kan være ufatteligt svært at stoppe med at ryge når først man er fanget i vanen. Hvis du har problemer med at kvitte rygetrangen, så kan du her få tips og tricks til hvordan du kan komme rygningen til livs.

Få hjælp af familie og venner

Det kan være ufatteligt svært at stoppe med at ryge, og mange føler at det er en kamp de skal tage alene. Det er dog ikke tilfældet, hvis ikke man ønsker det. Det er nemlig en rigtig god ide at spørge om hjælp hos venner og familie. Få dem til at holde dig oppe på det, samt heppe på dine små sejre hen af vejen. Måske er der en eller flere af dem som selv har døjet med rygning som afhængighed, som vil kunne dele egne erfaringer og råd med dig som kan være hjælpsom for dit eget rygestop. En afhængighed er ikke nem at komme af med, men det bliver kun nemmere hvis vi hjælpes ad.

Ingen røg er godt for økonomien

Ud over at være ufatteligt dårligt for helbredet, så er rygning også en pengesluger. Det virker måske ikke af mange penge, når man køber en pakke cigaretter om dagen, men hvis man kigger på det lange løb, ender det op i rigtig mange penge. En pakke cigaretter koster omkring 40 kroner, så hvis man ryger en pakke om dagen, skal man af med 280 kroner om ugen. Det er en meget dyr luksusfornøjelse.

Hvis du leder efter motivation for at stoppe med at ryge, kan du jo prøve at regne på hvor mange måneder uden cigaretter der skal til for at du har råd til en rigtig god ferie. Hvis man så ønsker en lidt sjovere ferie, kan man tage billige lån. Man kan sætte det antal måneder som et start-mål for sig selv, og så sparer de penge sammen som man ellers ville bruge på cigaretter. Så er der en fed gevinst for enden af et par hårde måneder, hvilket kan være en god motivation for at fortsætte, og bliver man ved med at sætte små del-gevinster for sig selv, så bliver rygestoppet også mere attraktivt.

Bliv røgfri og spar penge
Bliv røgfri og spar penge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.