Sundhed

4 gode grunde til at blive røgfri

Savner du et par gode grunde til at blive røgfri og smide smøgerne på hylden for altid, er der her en god portion til dig, som måske kan bringe dig på rette kurs.

Ønsker du hjælp til at blive røgfri, er der flere gode offentlige tilbud, som du kan benytte dig af. Du kan også prøve ting som nikotin plaster eller tyggegummi, der har hjulpet mange rygere til at komme af med den usunde vane.

Mindre risiko for alvorlige sygdomme

For det første, og det er måske nok den vigtigste grund til at lægge smøgerne på hylden, mindsker du risikoen for at få alvorlige sygdomme. Sygdomme som lungecancer og KOL er blandt nogle af de største dræbere blandt rygere, og du mindsker risikoen markant, hvis du lægger cigaretterne væk for altid, uanset hvor mange år du har røget.

Selvom du har været ryger i en lang række år, vil du stadig opleve et markant bedre helbred, hvis du ikke fortsætter med at ryge. Risikoen for de alvorlige sygdomme er der naturligvis stadig, men risikoen for at de udvikler sig er mindre uden smøger.

Bedre kondition

Det kan også være, at du savner at kunne trække vejret, efter at du er gået op af 10-15 trappetrin, eller måske savner du at kunne løbe en tur uden at skulle hoste og proste, når du har rundet den første kilometer eller to. Uden cigaretter har du mulighed for at få en meget bedre kondition.

Du vil også opdage, hvor meget nemmere det bliver for dig at trække vejret, når du ikke har det som om, at du trækker vejret gennem et cigaretfilter hver eneste gang, du ånder ind. Så er du træt af at være den, der hiver mest efter vejret i fitnesscenteret, kan du med fordel lægge dine smøger på hylden.

En bedre smags- og lugtesans

Så må vi heller ikke glemme at komme ind på smags- og lugtesansen, der også bliver markant forbedret, når du først stopper med at ryge. Du vil blive overrasket over, hvor meget du igen kan dufte og smage, når du ikke lægger en dæmper på dine sanser med tobak hver eneste dag.

Hvis du har været vant til ikke rigtig at kunne smage eller lugte noget i lang tid, kan det være, du helt har glemt, hvordan sommeren dufter, eller hvordan krydderier egentlig smager. Uden cigaretter i dit liv vil du få disse sanser tilbage igen.

Flere penge på kontoen

Sidst, men ikke mindst, kan du også se frem til at få mange flere penge på kontoen. Cigaretter koster jo efterhånden mange penge for bare en enkelt pakke, og ryger du en halv eller hel pakke om dagen, er det virkelig mange penge, du kan spare hver eneste måned på ikke at ryge.

Mangler du i øvrigt penge her og nu, så lån penge kredit her. Det er nemt og enkelt, og du kan have pengene på din konto inden for bare 10 minutter, hvis du vælger en udbyder med straksudbetaling.

4 gode grunde til at blive røgfri
4 gode grunde til at blive røgfri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.