Sundhed

5 tips til at kvitte smøgerne i 2022

Er du træt af at være ryger, og vil du her i 2022 gerne gøre noget ved det, har vi her samlet fem tips til dig, der gerne vil være fri fra smøgerne.

Uden smøger kan du også nemt få råd til rullegardiner til mørklægning.

Undgå at være sammen med andre der ryger

For det første kan det være en god idé at undgå at være sammen med andre, der ryger, eller  at undgå beværtninger, hvor der fx må ryges indendørs. Du kan let blive lokket til at ryge, hvis du bliver præsenteret meget for cigaretter, og det gør du jo i den grad, hvis du er sammen med andre rygere, eller hvis du er på værtshuse, hvor der må ryges indendørs.

Få opbakning fra din familie og venner

Så kan det også være en god idé at involvere din familie og dine venner i dine planer om at stoppe med at ryge, så de kan hjælpe dig godt på vej. Det er vigtigt med opbakning og støtte på hjemmefronten, hvis du gerne vil lykkes med noget så essentielt og svært som at stoppe med at ryge.

Klap dig selv på skulderen undervejs

Så må du heller ikke glemme at klappe dig selv på skulderen undervejs. Sæt pris på de dage, du er kommet igennem uden at ryge, og vær stolt af dig selv når du er kommet igennem en dag, en uge eller en måned uden røg. Det er vigtigt, at du også hepper på dig selv.

Overvej at bruge erstatningsprodukter

Du kan også overveje at gøre brug af erstatningsprodukter. Det kan fx være nikotin plaster, tyggegummi med nikotin eller hvad der nu ellers findes på markedet, som kan dæmpe din trang til at ryge. Det er jo bedst, hvis du helt kan undgå at få nikotin ind i kroppen, da det heller ikke er sundt for dig, men er dette en god vej til at droppe smøgerne for dig, er det værd at prøve.

Prøv et rygestopkursus

Sidst, men ikke mindst, kan du også give det et forsøg med et rygestopkursus. Det er tit noget, du kan melde dig gratis til i din kommune, og så kan du altså få professionel råd og vejledning til at stoppe med at ryge. Det har hjulpet mange mennesker gennem tiden med at kvitte smøgerne, og måske det også kan hjælpe dig på rette vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.